Keddtől jön a felmelegedés

2011.07.25. 10:35

Hétfőn nyugaton már felszakadozhat a felhőzet, keddtől pedig fokozatos javulásra számíthatunk – közölte az időkép.hu.

Hétfőn eleinte országszerte megmarad az erősen felhős, borult idő, többfelé csapadékkal. A délutáni óráktól azonban nyugat felől megkezdődik a felhőzet felszakadozása, a Dunántúlon hosszabb-rövidebb időszakokra a nap is kisüthet. Eső, zápor, helyenként zivatar inkább északkeleten lehetséges.

A Dunántúlon erős, a nyugati területeken időnként viharos szél várható, keleten csak időnként élénkül meg a délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 17 és 22, keleten 22 és 26 Celsius-fok között alakul.

Kedden a Dunántúlon kevesebb, keleten, északkeleten viszont több felhő az égen, északkeleten záporok is előfordulhatnak. Hajnalban általában 10 és 15 fok közötti minimumokra van kilátás. Napközben több-kevesebb napsütés mellett északkeleten növekszik meg gyakrabban a felhőzet, helyenként délnyugaton alakulhat ki zápor, zivatar. A szél mérséklődik a szél, 22 és 27 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

A kánikula ugyan nem fog visszatérni, de a csúcshőmérsékletek fokozatosan emelkedni fognak, szerdán, csütörtökön 26-30 fok közötti értékeket is mérhetünk majd. Péntektől elképzelhető, hogy újra csapadékosabbra, változékonyabbra fordul az idő – közölte Kurunczi Rita, az időkép.hu meteorológusa.