Hatalmas dugó a budai alsó rakparton

2011.07.28. 11:06 Módosítva: 2011.07.28. 11:57

Több kilométeres kocsisor torlódott össze csütörtökön a budai alsó rakparton mindkét irányba a Margit híd felújítása miatt.

A Margit hídnál az átkelő felújításához kapcsolódó korrózióvédelmi munkálatokat végeznek, ezért zárták le rakpartnak ezt a részét augusztus 5-ig. A jövő hét végén a pesti alsó rakparton zárják le a híd alatti szakaszt várhatóan augusztus 14-ig.

margithíd D SOS20110728007

A szakaszos lezárások kizárólag a hídfők hosszában érintik a rakpartokat, azok a felső rakpartot, valamint a hídfők környezetében lévő le- és felhajtók forgalmát nem zavarják. A lezárások hajnali 5 órától este 10 óráig érvényesek.

Csütörtöktől kezdik meg a Szent Gellért rakparti villamosvágányok felújítását is a Döbrentei tér (Erzsébet híd) és Szent Gellért tér (Szabadság híd) közötti szakaszon. A Budapesti Közlekedési Központ azt javasolja az autósoknak, hogy a várhatóü torlódások miatt kerüljék el ezt a szakaszt.

A várhatóan szeptember 15-ig tartó vágányzár miatt a 19-es villamos nem közlekedik, helyette a 49-es villamos vehető igénybe a Kelenföldi pályaudvartól, mely sűrítve közlekedik egyes napszakokban, közölte

A 41-es villamos Kamaraerdő felől a Batthyány tér helyett a Szabadság hídon át a Deák Ferenc térre közlekedik. A 18-as villamosok megosztva, Széll Kálmán tér és Döbrentei tér, illetve Savoya Park és Újbuda-központ (Bocskai út) között közlekednek. A villamosok helyett 18-41V jelzéssel pótlóbusz közlekedik a Batthyány tér és Újbuda-központ (Bocskai út) között.

A pótlóbusz közlekedése augusztus elején várhatóan módosulni fog, mivel a 17-es villamosok óbudai szakaszán induló közműmunkák miatt összevont villamospótló-buszok közlekednek majd a teljes érintett szakaszon.

A 86-os autóbuszok közlekedése is módosul, Óbuda felé a Szent Gellért téren a megszokott megállójuk helyett a villamosmegállóban állnak meg, míg a Döbrentei téren új megálló létesül a villamospótlóval közösen, annak érdekében, hogy a 86-os járat is részt vállaljon a villamosok pótlásában.