no

Idén már biztosan lőttek Velencének

2011.07.28. 13:55
Őszre sem lesz kész a Velence-tó kapuja nevű 2 milliárdos beruházás. A strand, a polgármester ígérete ellenére, részben sem nyílik meg a nyáron, a műtengerpartot csak december végén adják át.

Amikor június végén az Index beszámolt a Velencei-tó kapuja építési munkálatairól, már megkérdőjelezhetőnek tűnt a polgármester állítása, miszerint a szezon közepén megnyílik a strand egy része. A kitűzött cél alapján az ígért strandrészt mostanra meg kellett volna nyitni, a strand azonban teljes terjedelmében zárva van, egész területén építkezés folyik.

A strand átadása csúszni fog, és idén nyáron már nem nyit meg, részben sem - mondta az Index megkeresésére Martinovszky József, a Velence képviselőtestületének tagja.

A kivitelező nem tudja időre befejezni a munkát, így az idei szezonban a strand már egyáltalán nem nyit ki, augusztus 22-én nem lesz műszaki átadás, szeptember 30-án nem lesz projektzárás. Az önkormányzat újra tárgyalt a kivitelezővel és az átadást december 31-ig kitolták, ezt a képviselő testület is elfogadta, mondta Martinovszky József.

A strand átadása állítása szerint azért késik, mert a civilek ellenállása, és az így nehezített engedélyeztetés miatt csúszott a munkálatok kezdése. Mire minden engedélyt megszerzett az önkormányzat, a kivitelező cég átütemezte saját munkabeosztását, így a cég teljes munkaerővel csak néhány hete kezdte meg a munkát.