Géza
-12 °C
-4 °C

Deutsch: A trágárság a humor népszerű formája

2011.07.30. 15:49

A trágárság a humor egyik, Magyarországon is népszerű formája, vélte az origo.hu-nak adott interjújában Deutsch Tamás, miután egyik twitter bejegyzésében trágár szavakkal reagált az Egyesült Államok helyettes külügyi államtitkárának kijelentéseire.

"Ki a fasz az a Thomas Melia? Minek kell naponta adnunk a szarnak egy pofont?" - kérdezte a Twitteren Deutsch Tamás.

A Fidesz európai parlamenti képviselője úgy vélte "ez a stand up stílusa, a humor egyik formája, ráadásul Magyarországon az elmúlt pár évben a Fábry-shownak és a Showder Klub zseniális stand uposainak köszönhetően ma már közismert a humornak ez a fajtája.” Szerinte van a pesti humor, van a fanyar angol humor, van a kicsit kacér francia humor, és van ez. Az igazi kérdés Deutsch szerint nem az, hogy valami trágár-e, vagy nem, hanem, hogy van-e funkciója.

A politikus arra a kérdésre, hogy volt-e szó a Fidesz vezetői körében a bejegyzéseiről, úgy válaszolt: „Legfeljebb négy-, hat- meg nyolcszemközti beszélgetéseken került szóba, ha találkoztunk, és kacagtunk rajta.”

Deutsch ugyanakkor hozzátette, nem a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Twitter-csoportjának a tagja, és nem a Fidesz hivatalos Twitter-véleményét képviseli.