Kilép a kapun! Jár! Beül az autóba!

2011.08.05. 13:20 Módosítva: 2011.08.05. 13:20

Túlzás nélkül sajtótörténeti pillanat volt, amikor pénteken 10 óra 1 perckor az MTI hírfolyamában megjelent az első fotó abból a sorozatból, amit az utókor vagy a Nagy Közszolgálati Négyesnek, vagy valami egészen másnak fog nevezni.

Az első képhez a következő, magas közszolgálatiinformáció-tartalmú szöveg tartozott:

Kormányfő - X.Y.
Felcsút, 2011. augusztus 5.
X. Y. miniszterelnök kilép családi háza kapuján a Fejér megyei Felcsúton.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Rögtön utána érkezett a következő, azzal a szöveggel, hogy

X. Y. miniszterelnök sétál családi háza előtt a Fejér megyei Felcsúton.

Az egész Kárpát-medencei hírfogyasztó közvélemény a körmét rágta, mert a következő, sorrendben harmadik képnek is ugyanez volt az aláírása, aztán jött a fellélegzés a negyediknél, úgyis mint

X. Y. miniszterelnök ül egy terepjáróban családi háza előtt a Fejér megyei Felcsúton.

Egyelőre nem sokat tudunk a fényképek elkészítésének körülményeiről. Órák, napok, vagy akár hetek óta ott várakozott a fotós? A felvétel teljesen spontán, esetleg hívókürtöt használtak, ami Szíjjártó Péter panaszos kiáltását utánozza, netalántán kikötöttek a ház elé egy fiatal kecskét vagy antilopot? És legfőképpen: nem éretlen a hazai közvélemény az ilyen tömény információcsomagok befogadásához? Ítélkezni nem akarunk, de aki már hangosan tiltakozik, az jogosan teszi: tényleg nem árultuk el, hogy kik szerepelnek a kérdéses képeken. Ha az egér célirányos tologatásával a helyükre kattintja az alanti puzzle elemeit, a titokra fény derül! Kattintson egy tetszés szerinti darabkára, majd kattintson oda, ahová helyezni szeretné, jó szórakozást!