Adalbert
13 °C
21 °C

Ócsára telepítik a bedőlt hiteleseket

2011.08.09. 12:46 Módosítva: 2011.08.09. 13:09
A Pest megyei Ócsát jelölte ki a Belügyminisztérium a Szociális Családiház-építési Program I. ütemének helyszínéül, így a tervek szerint ide építik majd a bedőlt lakáshitelesek házait.

A bedőlt lakáshitelesek a Budapesttől 30 kilométerre, a kilencezer lelkes Ócsa-Alsópakony településrészén felépülő házakban bérlőként lakhatnak majd. Az 1000 négyzetméteres telkekre tervezett ingatlanok eltérő alapterületűek lesznek: a házaspárok 40 négyzetméteres, az egygyerekesek 50, a kétgyerekesek 60, a háromgyerekesek 80 négyzetméteres családi házat kapnak majd.


Nagyobb térképre váltás

Orbán Viktor a Blikknek adott interjúban korábban úgy nyilatkozott, ezeket az állami tulajdonú, könnyűszerkezetes házakat most kezdik el építeni. „Családi házakban gondolkodunk, előkerttel, hátsó veteményessel, hogy ott dolgozva a családi kasszán is lehessen segíteni” – mondta.

A Belügyminisztérium javaslata szerint a háztáji növénytermesztésre alkalmas, energiatakarékos közműellátással épülő, alacsony rezsijű családi házak építésénél lehetővé akarják tenni a közfoglalkoztatás és saját munka igénybevételét is, írja a Kormány.hu.

A programmal kapcsolatban megkerestük Bukodi Károlyt, a település polgármesterét is, aki nem kívánt részleteket mondani addig, amíg a programról nem születik meg a kormánydöntés.