Orbán Viktor nem megy szabadságra

2011.08.12. 14:52

"Az ország újjászervezésének zökkenőmentessége érdekében folyamatos munkára van szükség, így Orbán Viktor is folyamatosan dolgozik, kormánytagokkal, szakértőkkel, tanácsadókkal konzultál" - mondta a kormányfő szóvivője pénteken, hozzátéve, a miniszterelnök ezért nem mehet szabadságra.

Szijjártó Péter kifejtette: az ősz folyamán rendkívül intenzív törvényalkotási munka várható, hiszen Magyarország újjászervezése szempontjából fontos, az oktatás, az egészségügy, a szociális terület átszervezéséből fakadó, jelentős törvényjavaslatok kerülnek a parlament elé. Az ország gazdasági megújításához fontos előterjesztések, mint például a munkaerőpiac átszervezéséről szóló új munka törvénykönyve ősszel szintén az Országgyűlés előtt lesznek, tette hozzá. Ugyancsak ősszel a 2012. január 1-jétől hatályos új alaptörvény miatt több átmeneti rendelkezést, valamint új, sok esetben kétharmados jogszabályt kell megalkotni, illetve módosítani a jelenlegieket. Ez azt jelenti, hogy több mint húsz kétharmados és ennél jóval több feles törvény megváltoztatására vagy új jogszabály meghozatalára lesz szükség.

A szóvivő szerint emellett fel kell gyorsítani a közigazgatási és kormányzati munkát annak megfelelően, hogy a nemzetközi gazdasági helyzet alakulása milyen új kihívások elé állítja az országot. Azért, hogy mindez zökkenőmentes legyen, a miniszterelnök nyáron is folyamatosan dolgozik, találkozókat, egyeztetéseket, előkészítő megbeszéléseket tart, mondta Szijjártó Péter, hozzáfűzve, hogy emiatt Orbán Viktor mindössze négy napot lehetett szabadságon még korábban, a nyár folyamán.

A napokban az ellenzék több képviselője is kifogásolta, hogy a nehéz gazdasági helyzetben szabadságon vannak kormánytagok.