Orbán Dél-Angliába vitte szülinapozni feleségét

2011.08.16. 13:11
A sok egyeztetés és munka mellett a miniszterelnök mégis tudott időt szakítani egy rövid külföldi pihenőre. Orbán Viktor a múlt héten négy napra Nagy-Britanniába utazott feleségével. Orbánék Dél-Angliában ünnepelték Lévai Anikó születésnapját.

A miniszterelnök szóvivője az Indexnek elmondta: Orbán Viktor és felesége múlt csütörtökön a British Airways gépével utazott Londonba, és vasárnap tértek haza. A miniszterelnök úti célja azonban nem a zavargások miatt éppen veszélyessé vált főváros volt, hanem egy kis falu.

A vakáción Lévai Anikó születésnapját ünnepelték Orbánék. A kettesben töltött hosszú hétvégére egy dél-angliai települést néztek ki maguknak.

A miniszterelnök sajtóirodája a múlt héten arról tájékoztatott, hogy Orbán Viktor egész nyáron dolgozik; tárgyalásokat, egyeztetéseket folytat. A miniszterelnökség közlése szerint a kormányfő négy munkanapot tud, tudott kivenni a nyáron szabadságként, ebből kettőre most került sor, kettőre pedig meg július végén, amikor is Horvátországba utazott családjával.

Négy nap

A miniszterelnök szabadsága miatt a múlt héten az ellenzék is többször intézett kérdést a ME szóvivőjéhez. Szijjártó Péter válaszul múlt pénteken, Orbán angliai útjával egyidőben azt mondta, hogy a közigazgatási és a kormányzati munkák, valamint a nemzetközi gazdasági helyzet alakulása miatt a miniszterelnök nyáron is folyamatosan dolgozik, találkozókat, egyeztetéseket, előkészítő megbeszéléseket tart, emiatt „Orbán Viktor mindössze négy napot lehetett szabadságon még korábban, a nyár folyamán”.