Gergely
4 °C
23 °C

Dupla tetejű kamionban akartak becsempészni 12 törököt

2011.08.17. 09:43 Módosítva: 2011.08.17. 09:47
A tizenkét törököt, köztük két gyereket a jármű két bolgár sofőrjével együtt átadták a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságnak

Tizenkét török állampolgárt, köztük két gyereket próbáltak Magyarországra csempészni egy dupla tetejű bolgár kamionban szerda hajnalban Röszkénél – tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A pénzügyőrök kockázatelemzés alapján vizsgálták át tüzetesebben a belépésre jelentkező, az okmányok szerint üres teherjárművet – közölte Némedi Varga Éva, a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense.

A rakodótér megbontásakor azonnal feltűnt, hogy a kamion belső magassága eltér a külső ponyva szerkezetétől. A megduplázott tetőrészben kialakított üregben rejtőzködtek a török állampolgárok, akiket a jármű két bolgár sofőrjével együtt átadtak a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságnak – közölte az őrnagy.

A kamionosok ellen embercsempészés bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, míg a  törökökkel  szemben tiltott határátlépés szabálysértés miatt indult eljárás.