Budai Gyula elszámoltatná Havas Szófiát

2011.08.18. 07:25

Havi 600 ezer forintért vezényelte le 2007-ben az Országos Gyógyintézeti Központ (OGYK) megszüntetését, az intézmény vagyonának hasznosítását miniszteri megbízottként Havas Szófia, az MSZP egészségügyi szakpolitikusa, Budai Gyula vizsgálata azonban nem talált munkavégzésre utaló dokumentumokat, ezért a kormánybiztos büntetőfeljelentést tesz az ügyben - írja a Magyar Nemzet.

Havas Szófia 2007 áprilisában kötött a fenti feladatokra megbízási szerződést, amelyet három hónap után közös megegyezéssel felbontottak. Ezután augusztusban ő lett az OGYK főigazgatója, végül az intézményt egy kormányhatározattal megszüntették.

Budai Gyula elmondta, eddig egyetlen olyan dokumentum sem került elő, amely alátámasztaná, hogy Havas Szófia az előírt feladatokat elvégezte volna. Az elszámoltatási kormánybiztos büntetőfeljelentést tesz az OGYK ügyében, amelynek része lesz a főigazgató tevékenysége is.

Havas Szófia a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy az ő feladata az OGYK bezárása volt, ami meg is történt, tehát a feladatot elvégezte. Hozzátette, hogy mivel miniszteri megbízottként tevékenykedett, teljesítési igazolásokra nem volt szükség, ha mégis, akkor azokat nem rajta kellene számon kérni, hiszen a minisztériumban írják alá az ilyet.