Büfésnek adná bérbe a földjét a honvédség

2011.08.18. 09:07 Módosítva: 2011.08.18. 09:08

Pályázatot hirdet egy XVI. kerületi, Újszász utcai ingatlanrész kibérlésére a Magyar Honvédség Logisztikai Ellátó Központ. A kormany.hu-n megjelent pályázati kiírás kifejezetten kiköti, hogy a majdani bérlőnek büfékocsit kell majd telepítenie és üzemeltetnie az állam tulajdonában, de a Honvédelmi Minisztérium vagyonkezelésében lévő, 50 négyzetméteres területen.

Ezen az ingatlanrészen most nincs érvényes és hatályos bérleti vagy más használatba adási szerződés, közölte érdeklődésünkre a honvédelmi tárca sajtóirodája. "A büféhelyiség jelenleg olyan leromlott állapotban van, hogy az nem lenne alkalmas funkciójának betöltésére és – a szűkös költségvetési forrásokra tekintettel – annak felújítására sincs a Honvédelmi Minisztériumnak lehetősége" - írták.

A minisztérium szerint a büfére a honvédek és "a szervezet működéséből adódóan jelentős ügyfélforgalom" miatt van szükség. A büfére igény van az állomány részéről, különösen azért, mert az alakulat közelében nincs olyan létesítmény, ahol élelmiszert lehetne venni és helyben megenni, magyarázta a sajtóiroda.

A pályázati kiírásban kikötték, hogy az éves bérleti díjnak legalább 300 ezer forintnak kell lennie, és a pénzt negyedévente előre kell majd fizetni. A pályázóknak le kell írniuk, hogy milyen közmű igénye lenne a büfének, és milyen fajta termékeket akarnak forgalmazni, de nem ezen fog múlni, ki nyer. A honvédség a legmagasabb összegű ajánlatot tevőnek adná bérbe majd a területet. Az ajánlatokat szeptember 20-ig kell benyújtani, az értékelés még aznap elkezdődik, döntés pedig a bontást követő tíz napon belül lesz.

A bérleti szerződés határozott időre szól majd, október elsejétől 2013. szeptember 30-ig, illetve a tárca vagyonkezelői jogának fennállásáig. A minisztérium sajtóirodája szerint a záró dátum egy tavalyi HM-utasításon alapul, amely szerint az alakulat parancsnoka legfeljebb két évre köthet bérleti szerződést.