Milyen dalokat tiltsanak be a fideszes települések?

2011.08.25. 15:01 Módosítva: 2011.08.25. 15:46

A cenzúrázás olyan, mint a pálinkaivás vagy az orális szex: egyedül se rossz, de azért társaságban az igazi. A fülkeforradalom legviccesebb cenzora Horváth Zsolt, a Pécsi Filharmonikusok adminisztratív igazgatója, aki azért tiltotta be a Felszállott a páva előadását, mert az szerinte Páva Zsolt polgármester kigúnyolása lenne. Nem szeretnénk, ha a jó humorú Horváth magára maradna, ezért az önkormányzati reform jegyében alant közöljük az öt leginkább betiltandó, polgármesterellenes dal listáját.

Nyíregyháza: Hallod-e te kis kovács?

A szabolcsi óvodákban eddig valóságos lázítás folyt Dr. Kovács Ferenc nyíregyházi polgármester ellen, ami nem is csoda, hiszen a dadusokkal legendásan jó kapcsolatokat ápoló szocialista Csabai Lászlóné állítólag sosem adta fel igazán, sőt 2012 tavaszára előrehozott választásokat akar kikényszeríteni. A jól ismert gyurcsányista mondóka második versszaka ezt tudva rögtön értelmet nyer:

Hallod-e te kis kovács,
mit dobog a kalapács?
Azt dobogja dombereg,
ekevasat élezek.
Ekevesat élezek,
mert a tavasz közeleg.

Na, ki az, aki ezek után ne csapna le a nyíltan fenyegetőző ovisokra?

Békéscsaba: Guantanamera

Elképzelni is borzasztó, micsoda felháborodott joulupukkizás menne az Interparlamentáris Unió magyar-finn tagozatában, ha megtudnák, hogy tagtársuk, Vantara Gyula csabai polgármester egy kultikus komcsi dal refrénjében szerepel. Az aktuálpolitikailag még oké volt, hogy a nyolcvanas évek közepén a békéscsabaiak részegen rázendíthettek a "Vantara Gyula / Guajira Vantara Gyula" refrénre, de mára sajnos megváltozott a geopolitikai helyzet. Békéscsaba állítólag nemsokára a Viharsarok Pekingje lesz és ki akarná egy ilyen helyzetben megráncigálni a sárga nagybácsi bajuszát egy kubai dallal? Énekeljenek a tojásos rizsről és becsüljék meg magukat!

Kaposvár: Cickom, cickom, vagyon-e szép lányod?

A baloldal eszköztára egyszerűen kimeríthetetlen a mocskolódásban, és ez sajnos már az alsó tagozatos balosokra is igaz. Ártatlan arccal gőgicsélik, hogy szita, szita péntek? Mi Szita Károly polgármester nevében is átlátunk rajtuk. Mindenki tudja, hogy az alsó tagozatosok milyen napnak tartják a pénteket. Piros zokni, mi, kedves törpe leninisták? Jut eszembe, megnéznénk ezt a szép "lányt" is, mármint a Cickomét, hogy mit tart a bugyijában. Nagyobb lenne a meglepetés, mint Novák Előd bár micvóján!

Budapest, Erzsébetváros: Rednex: Cotton Eye Joe

Most tényleg, tök őszintén: mi jut az Ön eszébe, ha azt hallja, "Vattamány Zsolt"? Na ugye? Évtizedekig volt nekünk a "levelet kaptam lájf" és a "szentmihályon presszó lesz", aztán, mielőtt halálra untuk volna magunkat, jött a Fidesz új generációja, és a híres refrén végre értelmet nyert, úgyis mint

If it hadn't been for Vattamány Zsolt
I'ld been married long time ago
Where did you come from where did you go
Where did you come from Vattamány Zsolt

Jó ez Erzsébetvárosnak? Szerintünk nem, az emberek agyában inkább a kivetelesen jól szervezett szociális ellátórendszer kattogjon, ne ez az átkozott refrén. Reggel óta nem tudunk szabadulni, jöjjön a cenzúra!

Budapest, Józsefváros: Egyszer egy királyfi mit gondolt magában

Az Ellenség gyakran támad az ártatlan kisdedeken keresztül, így igen fontos lenne, hogy a pár nap múlva következő józsefvárosi tanévnyitókon nehogy elhangozzon az ismert ellenzéki hitvallás, amiben olyan hangnemet ütnek meg szegény Kocsis legénnyel, mintha arrafelé nem Kocsis Máté, hanem még mindig az SZDSZ-es Csécsey Béla fújná a passzátszelet.

Update:

Máris megvan a közönség- és egyben Geszti Péter életműdíj, kapja D. Szarvasról, aki a Fehér babák takarodója című Fidesz-ellenes Cseh Tamás-számmal jelentkezett, az alábbi levél kíséretében:

"Babák Mihály neve sok poén forrása lehet. Mi itt Szarvason Cseh Tamás nótáját zúgjuk rendszeresen. Különösen a mostanihoz hasonló nyári napokon, amikor polgármesterünk színtiszta fehér ruhát ölt a nagy meleg hatása elleni védekezésül."

Hajrá, szarvasi cenzorok!

Ha jobb ötlete van ezeknél, a tippet, esetleg rövid indoklással, küldje el a szily kukac mail.index.hu címre!