no

Giró-Szász lehet az új kormányszóvivő

2011.08.26. 16:43

Giró-Szász András, politikai elemző, a Századvég Alapítvány ügyvezetője válthatja Nagy Anna jelenlegi kormányszóvivőt – tudta meg a Népszabadság.

A lap információi szerint Orbán Viktor centralizálni akarja a kormányzati kommunikációs struktúrát, így nemcsak Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő tartozik a Miniszterelnökséghez, hanem a kormányszóvivő is.

A posztra a legesélyesebb Giró-Szász lehet. A politikai elemző a tavaly tavasszal alakult Századvég Gazdaságkutató Zrt. tulajdonosa, a korábban Stumpf István nevével fémjelzett Századvég Alapítvány ügyvezető igazgatója.

A hír kapcsán kerestük Giró-Szászt, de azt a tájékoztatást kaptuk, hogy jelenleg szabadságát tölti.  Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője az MTI érdeklődésére semmilyen módon nem kívánta kommentálni a nol.hu értesülését. Kovács Zoltán, aki jelenleg ellátja a kormányszóvivői feladatokat, azt mondta az MTI-nek: sosem kommentál személyekre vonatkozó találgatásokat.

Giró-Szász András
Giró-Szász András

Nagy Anna nyáron döntött úgy, hogy fizetés nélküli szabadságra megy, így július elsejétől a szóvivői feladatokat Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár látja el.

A Népszabadság szerint amennyiben Nagy Anna visszatér, vagy a Navracsics Tibor által irányított igazságügyi és közigazgatási tárcához csatlakozhat, vagy Schmitt Pál köztársasági elnök mellett lehet szóvivő.

Kiss Norbert, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) társadalmi kapcsolatokért felelős hivatalvezetője az MTI érdeklődésére elmondta: a hivatal valóban tervezi, hogy szeptembertől szóvivőt alkalmazzon az államfő munkájának segítése érdekében. Ismertetése szerint a hivatalnak már konkrét jelöltjei is vannak erre a feladatra, de még senkivel sem tárgyaltak. Azzal kapcsolatban, hogy Nagy Anna is lehetséges jelölt-e, Kiss Norbert azt válaszolta: udvariatlanság lenne bárkit is kiemelni.