16:00, December 06.
Marokkó 1
Spanyolország 0
Education City Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 06.
Portugália 0
Svájc 0

Offshore céghez megy a Pannon Egyetem pénze

2011.08.26. 11:18

Nemcsak a Pannon Egyetem, hanem a Budapesti Corvinus Egyetem két kollégiumát is az a Baucont Zrt. újította fel, amely a két évtizedre vállalt üzemeltetési kötelezettség teljesítése előtt csődbe ment, írja a Magyar Nemzet.

A Pannon Egyetemnek most egy olyan offshore cég emel le a számlájáról havi 26 millió forintot az üzemeltetésért, amelyről semmit nem lehet tudni. A Corvinus esetében egy magyar bejegyzésű cég kapta az üzemeltetés jogát, de annak tulajdonosi háttere is Panamába vezet.

"Még 2007-ben került sor az egyetemi kollégium felújítására egy 1,3 milliárd forintos beruházással. A kivitelezési és a későbbi üzemeltetési feladatokat a Baucont Zrt. nyerte el" – mondta a lapnak Bienerth Gusztáv, a Pannon Egyetem gazdasági tanácsának elnöke.

A cégnek az üzemeltetés megkezdése előtt százmillió forintos bankgaranciát kellett volna letennie a szükséges garanciális, illetve egyéb karbantartási feladatok finanszírozásának biztosítására. A zrt. azonban a pénz letétele előtt felszámolási eljárásba menekült.  • Hírek
  • Hírek