Kormányüdülök eladását fontolgatná Lázár

2011.08.29. 16:17
Csak a társadalmat stresszelő tévelygő koncepcióknak nevezte a munka törvénykönyve kormányzati oldalakra kikerült tervezetét Lázár János, aki jó ötletnek tartaná, ha eladnák a kormányzati üdülőket. Arról is beszélt idénynyitó sajtótájékoztatóján, hogy a Skoda Superb népautó, a kormány pedig elítéli azokat, akik Audival járnak.

"Jó üzenet lenne a társadalom felé", ha a kormány felülvizsgálná mely állami vezetőknek jár kiemelt egészségügyi ellátás, és az is, ha eladnák a kormányüdülőket, jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján Lázár János a gépkocsivásárlásokat, informatikai beruházásokat, kommunkációs költségeket firtató kérdésre reagálva. Lázár szerint államtitkároktól lefelé talán nem indokolt a kiemelt ellátás, kormányüdülőkre meg egyáltalán nincs szükség, végső esetben gyermekek üdültetésére kéne azokat.

"A Fidesz-kormány világosan megbélyegezte az Audival járókat és egyértelműen letette a voksot a népautó Skoda mellett" - mondta.

Lázár idénynyitó sajtótájékoztatóján a Fidesz három napos, jövő hét szerdán kezdődő hajdúszoboszlói frakcióüléséről is beszámolt, ezen a sarkalatos törvényeket vitatják meg. Az új alkotmány alapján 35 sarkalatos törvényt kell megalkotni, ezeket a Fidesz frakciója december 1-ig keresztül vinné a parlamenten.

A frakcióülésen kiemelten foglalkoznak az új választójogi rendszerrel, erről az előkészítő Áder János beszámolót is tart. Lázár szerint a kész tervezetet szeptember 20-ig benyújthatják az illetékes albizottságnak.

Az önkormányzati rendszert és az igazságszolgáltatást átalakító törvérvényeket szeptember közepéig nyújthatják be, az Alktománybíróság működésére vonatkozó szabályok tervezetét pedig már a héten, kedden.

A frakcióülésen nem foglalkoznak a munka új törvénykönyvével. Lázár szerint nem kérdés, hogy a munka világát újra kell szabályozni, de szerinte még nincs kész tervezet. A "kormányzati honlapokon bolyongó és tévelygő koncepciókkal, amelyeket még a kormány sem tárgyalt meg, lehet a társadalmat stresszelni", mondta.

Lázár várakozásai szerint az őszi ülésszak "erőltetett menet" lesz, gyakran négynapos üléshetekkel.