Elöntött egy útépítést a strandmedence vize

2011.08.30. 09:18
Elöntötte a zalaegerszegi városi strand nagymedencéjéből leeresztett víz a Göcseji úti és Mártírok útja kereszteződésénél zajló útépítés egy részét, így a tanévkezdésre sem készül el a csomópont átépítése, írja a Zalai Hírlap.

Már az eredeti tervekhez képest is két hetet csúszott a beruházás az építési terület alatti, rossz állapotban lévő csapadékvíz-elvezető rendszer cseréje miatt. Hétfőn leeresztették a városi strand nagymedencéjének vizét, amit az új vezeték ugyan tovább szállított, de a régi rendszernél megakadt az áramlás, így a víz visszafordult és elöntötte az építési területet. Eláztatta az alépítményi munkákat, így az egészet újra kell építeni – nyilatkozta a lapnak Méreg János, a kivitelező Ökobau Kft. építésvezetője.

A medence elavult technológiája nem teszi lehetővé, hogy szabályozzák a víz áramlását, így az 1200 köbméter víz áramlását úgy próbálták megállítani, hogy a strand figyelemfelhívó tábláival elzárták a kiömlő nyílás egy részét – közölte Kugler László, az Egerszegi Sport és Turizmus ügyvezetője.

Korábban a Zalavíz átkötötte a strand kibocsájtó rendszerét a szennyvízrendszerre, de miután visszakötötték, természetesnek vették, hogy a csapadékvíz-hálózat használható, ezért a víz leeresztéséről nem is egyeztettek az építkezőkkel.

Kámán István, a polgármesteri hivatal csoportvezetője arról tájékoztatta a napilapot, végigkameráztatják a régi közműrendszert, hogy kiderüljön, milyen további beavatkozásra van szükség. Közlése szerint a probléma csak egy forgalmi sávot érintett, ami mindössze két-három nappal hosszabbítja meg a kivitelezés idejét.