Tamás
-7 °C
8 °C

Tizenegyezren kerültek be pótfelvételin

2011.08.30. 13:54 Módosítva: 2011.08.30. 13:58
Hétfőn este kiderültek a ponthatárok, tizenegyezren nyertek felvételt az idei pótfelvételin, a Pécsi tudományegyetem egyik szakán 470 pontra is szükség volt.

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint a legmagasabb pontszámra, 470 pontra, a Pécsi tudományegyetem gazdasági idegen nyelvű menedzser képzésén volt szükség a pótfelvételin. Ezt követi - szintén ebben az intézményben - az ápolás és betegellátás-szülésznő szakirány szombathelyi képzése 464 ponttal.

A harmadik legmagasabb pontszám, 460 pont a Pázmány Péter Katolikus Egyetem romanisztika-spanyol szakirányán kellett.

A felsőoktatási felvételi ponthatárokat hétfőn este hozták nyilvánosságra, az idén mintegy 13 ezren adtak be kérelmet.

A ponthatárok meghatározása a 2011. évi általános felsőoktatási felvételi eljáráshoz hasonlóan történt: a számítógépes algoritmus a jelentkezők által elért felvételi összpontszám alapján és az adott képzésre felvehető létszám függvényében sorolta be a jelentkezőket.

Fontos különbség volt azonban, hogy azokon a képzéseken, amelyeket már a 2011. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban is meghirdettek, a pótfelvételi ponthatár nem lehetett alacsonyabb a július 21-én kihirdetett ponthatárnál.

Ha az adott képzés eddig nem indult, a ponthatár akkor sem lehetett alacsonyabb a jogszabályi minimumnál - alapképzési szakok, egységes, osztatlan képzések esetén 200 pontnál, felsőfokú szakképzés esetén 140 pontnál.

A ponthatárok a felsőoktatási felvételi eljárás hivatalos honlapján, a www.felvi.hu oldalon tekinthetők meg. Idén 44 egyetem és főiskola nyújtott pótfelvételi lehetőségeket több száz szakon. A felvettek a felvételi döntésről szóló besorolási határozatot az Oktatási Hivataltól, a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a felsőoktatási intézménytől kapják meg szeptember első napjaiban.