Feloszlatják a Szebb Jövőért polgárőr-egyesületet

2011.09.02. 14:18

A Hajdú-Bihar Megyei Polgárőrszövetség április feljelentése alapján feloszlatta a Jobbikhoz kötődő, gárdautód Szebb Jövőért polgárőr-egyesületet az illetékes Békés Megyei Főügyészség, értesült a dehir.hu regionális hírportál. A főügyészség indoklása szerint az egyesület alkotmánysértően működik, tevékenysége és alapszabálya mások jogait és szabadságát sérti, veszélyezteti a közrendet és a köznyugalmat.

A főügyészség ezért keresetet nyújtott be a megyei bíróságra az egyesület feloszlatása érdekében, írta levelében a főügyészség a dehir.hu-nak.

A Szebb Jövőért egyesület törvényességi vizsgálatát a Hajdú-Bihad Megyei Polgárőr Szövetség küldötgyűlése kezdeményezte Tóth Attila elnöknél, aki április 4-én fordult kérésével a megyei főügyészséghez, ahonnan viszont a kérést Békés megyébe továbbították, mert a Szebb Jövőért Békéscsabára van bejegyezve.

Polgárőr szervezetek elvileg csak bejegyzésük helyén tevékenykedhetnek, a Szebb Jövőért azonban több más városban, például Hajdúhadházon vagy Gyöngyöspatán is erőt demonstrált.