Tovább nyomoznak a Borovszky-ügyben

2011.09.02. 06:46 Módosítva: 2011.09.02. 06:48

A Budapesti Rendőr-főkapitányság két hónappal meghosszabbította a nyomozás határidejét a korábbi oktatási és kulturális tárca esélyegyenlőségi főigazgatóságának gazdálkodása kapcsán, amelyet akkoriban Borovszky Tímea vezetett – értesült a Magyar Nemzet.

A hivatalvezető és helyettese olyan szervezetek többmilliós támogatásának odaítélésében működött közre, amelyekben maguk is érintettek voltak.

Az október 30-ig meghosszabbított nyomozás hűtlen kezelés bűntette elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes indult Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos feljelentése alapján. A Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztálya a lapot úgy tájékoztatta, hogy most az iratok elemzése, értékelése zajlik.

A kormánybiztos vizsgálata szerint a Hiller István (MSZP) vezette oktatási tárcánál működő főigazgatóság olyan feladatokra kötött megbízási szerződéseket több tízmillió forint értékben, amelyeknek ellátása jogszabályi kötelezettség lett volna, és amelyekhez megfelelő szakértelemmel és kapacitással rendelkezett.