Szlovákokkal rendezne vadvédelmi konferenciát Semjén

2011.09.03. 14:39

Semjén Zsolt azt javasolja, hogy 2013-ban Magyarország, Szlovákia és Csehország együtt rendezze meg a Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács 60. kongresszusát, nyilatkozta a miniszterelnök-helyettes az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnökeként szombaton telefonon.

A kereszténydemokrata politikus a "népi demokrácia" fontos területének nevezte a szlovák-magyar vadászbarátságot és vadászati együttműködést és azt javasolta, hogy a nemzetközi vadászati és vadvédelmi tanács 60. kongresszusát együtt rendezze meg 2013-ban Magyarország, Szlovákia és Csehország a közös közép-európai vadászati hagyományokra való tekintettel.

Semjén Zsolt Selmecbányán, az országos szlovák vadásznapok vendégeként beszélt erről. A rendezvényen részt vett Ivan Gasparovic szlovák államfő, Berényi József, a felvidéki Magyar Koalíció Pártja elnöke és Simon Zsolt szlovák mezőgazdasági miniszter.

A Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács saját magát politikailag független, non-profit tanácsadó testületként határozza meg. Kormányok és természetvédő szervezetek munkáját segíti a természeti erőforrások megőrzésében és fenntartható használatuk biztosításában.