Bonifác
10 °C
17 °C

Százmilliókat követel Bokrostól és Dávidtól egykori pártjuk

2011.09.04. 12:03 Módosítva: 2011.09.04. 12:04

Bokros Lajos MDF-es európai parlamenti képviselőtől 280 millió, Dávid Ibolyától a párt egykori elnökétől 78 millió forintot követel a párt jogutódja, a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség (JESZ) az ATV televízió információi szerint. Makay Zsolt, a szervezet elnöke a kereskedelmi tévé híradójában szombaton jelentette be, hogy bírósághoz fordulnak.

A JESZ átvilágította a jogelőd MDF gazdálkodását, és arra jutott, hogy Dávid Ibolya volt elnökként több, a párt számára előnytelen szerződést kötött, Bokros Lajos pedig - aki az MDF színeiben indult és jutott mandátumhoz a 2009-es európai parlamenti (EP) választáson - idén januárban felszólítás ellenére sem adta vissza mandátumát a pártnak. Az EP-képviselő azt közölte: megtartja mandátumát, mert az MDF vezetői a választás előtt arra kérték fel, hogy párton kívüliként vállalja az EP-választásokon az MDF-lista vezetését, képviselői mandátumát pedig programja alapján a választók bizalmából kapta - olvasható az atv.hu internetes oldalon.

Az MDF április 8-tól folytatja Jólét és Szabadság Demokrata Közösség néven tevékenységét. Makay Zsolt akkoriban arról beszélt: a jogutódlás helyett könnyebb lett volna új szervezetet alapítaniuk és "elsomfordálni" az MDF adósságállománya elől, ehelyett azonban életerejüket bizonyítva az újjászerveződést választották, és úgy döntöttek, kinyitják kapuikat az új nemzedékek előtt.