Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Vandálkasszát nyitnak az újszászi középiskolában

2011.09.09. 13:19

Az újszászi középiskolában minden diáknak évi ötezer forintot kell befizetni kaucióként az idei tanév kezdetén abba a "vandálkasszának" elnevezett pénzalapjába, amelyből az évközben elkövetett rongálások helyreállítási költségeit fogják fedezni.

Az iskola vezetése megelégelte, hogy évente félmillió forintra rúgó kárt okoznak a magukról megfeledkezett és tettüket jó heccnek tartó tanulók az intézményben, amelyet ráadásul a közelmúltban több mint 400 millió forintos támogatásból szinte teljesen felújítottak, indokolta a döntést Rózsa György igazgató. Az előző tanévben csaptelepeket törtek le, lámpákat törtek be, ajtókat szakítottak be, feliratokat téptek le az iskolában.

Az igazgató tájékoztatása szerint a vandálkassza úgy fog működni, hogy azok a gyerekek, akik a tanévben nem követnek el semmilyen rongálást, visszakapják a teljes összeget. A nevesíthető károkozók pénzéből levonják a javítással járó kiadásokat, ha viszont a diákok közül senki sem vállalja magára a vandál cselekedetet, mindenki beszáll a helyreállításba, magyarázta az igazgató.

Rózsa György megjegyezte: náluk már gyakorlat, hogy amikor széket, asztalt vagy ajtót akarnak vásárolni, mindig kérnek egy mintadarabot; ezt a diákoknak adják, hogy próbálják meg szétverni, és amelyik egyben marad, abból rendelnek. A iskolavezetés által kért kauciót a középiskola félezer tanulójának kilencven százaléka már befizette, tíz százalékuk kért halasztást vagy részletfizetést.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek