Az ügyészség is vizsgálja a Négy Mancsot

2011.09.16. 06:16 Módosítva: 2011.09.16. 06:16
A Fővárosi Főügyészség vizsgálja a Négy Mancs állatvédő alapítvány működésének törvényességét. Erről a korábban az ügyészséghez forduló elszámoltatási kormánybiztos tájékoztatott.

Budai Gyula augusztus 30-án közölte, hogy vizsgálja a Négy Mancs – Alapítvány az Állatvédelemért működését. A Fővárosi Főügyészséghez fordult, kérve, hogy a hatóság az alapítvány működésével kapcsolatban folytasson le törvényességi vizsgálatot. A kormánybiztos a bíróságot is megkereste, hogy a birtokában lévő, az alapítvány gazdálkodásával kapcsolatos valamennyi dokumentumot bocsássa rendelkezésére.

Az elszámoltatásért felelős kormánybiztos egyebek mellett azt szeretné tisztázni, hogy a "közvetlenül a magyar libatenyésztők ellen folytatott lejárató kampányt" milyen forrásokból finanszírozta az alapítvány.

A Négy Mancsról legutóbb két és fél hónapja, július 1-jén írt a magyar sajtó. A Magyar Hírlap aznapi cikke szerint támadást indított egyebek mellett a magyar libamáj és a hazai libatenyésztők ellen a Négy Mancs, elérve, hogy a németországi Kölnben ősszel megrendezendő Kölnmesse élelmiszer-ipari szakkiállításról és vásárról a szervezők kitiltsák a töméses hizlalásból származó hízott májat, azok késztermékeit és egyéb termékeket.