Krematóriumot építenek a játszótér mellé

2011.09.19. 09:27

A tervezett krematórium területe már körbe van kerítve Királyszentistvánon a néhány éve felújított játszótér mellett, amelynek közelében kulturpark és a sportpályák kiépítése folyik, írja a Blikk.

Az építkezés terve a település polgármesterét is váratlanul érte, de Kőszegi Ilona nem tudta meghiúsítani az építkezést. Április közepén kapták meg az építési hatóság levelét, hogy közvetlenül a játszótér mellé kértek építési engedélyt egy krematóriumra.

Minisztériumokhoz fordultak segítségért és aláírást is gyűjtöttek, de az érvényes jogszabályok nem tiltják, hogy játszótér és park mellett hamvasztó működjön, ezért a beruházó júliusban megkapta az engedélyt. Megfellebbezték a döntést, de a kormányhivatal elutasította a kérelmüket, mondta Kőszegi Ilona.

A krematórium szolgáltatási egységnek minősül, így ugyanúgy lehet egy játszótér mellett, ahogy egy fodrászat is, mondta a Blikknek nyilatkozó jogász.

A beruházó szerint ez a második helyszín, ahová építési engedélyt kért a részben uniós támogatásból épülő krematóriumra, és már majdnem húszmillió forintot költött a beruházásra, így nem áll el építési szándékától.