Jolán
2 °C
4 °C

Gubcsi Lajos megbukott

2011.09.20. 21:34
Számos botrány után kedden a Honvédelmi Minisztérium honlapján bejelentették, hogy távozik posztjáról Gubcsi Lajos, a HM Zrínyi Média Kft ügyvezető igazgatója.

A HM sajtóiroda kedden este jelentette be, hogy Gubcsi Lajos lemondott a minisztérium kommunikációs cégének vezetői posztjáról. A szűkszavú közlemény szerint az igazgató lemondását Hende Csaba honvédelmi miniszter elfogadta.

Gubcsiról hétfőn közölt cikket az Index. Ebben arról számoltunk be, hogy a cégvezető szolgálati autójába rendőrségi sebességmérők megzavarására alkalmas lézerblokkolót szereltetett.

Gubcsi Lajos és Hende Csaba
Gubcsi Lajos és Hende Csaba

Gubcsi a cikk megjelenése után azzal a magyarázattal állt elő, hogy csak átverésből tette a szenzorokat a kocsi elejére. A korábban gyorshajtáson ért cégvezető állítása szerint a több mint kétszázezer forintba kerülő eszközt nem használta, hanem kizárólag azért autózott május óta a „vak érzékelőkkel”, hogy az ő ügyeiről több cikket megjelentető Indexnek és zrínyis belsős informátorának csapdát állítson.

A jelek szerint a magyarázat nem elégítette ki a tárca vezetését, pedig Hende Csaba egyszer már megmentette Gubcsit.

Alig félévvel azután, hogy kinevezték, saját könyvét adatta ki a Zrínyi Médiával magyar és angol nyelven, valamint saját kertjében rendezett hivatalosnak feltűntetett szoboravatót. Akkor pár nap után az a döntés született, hogy „nincs Gubcsi-ügy”, a cégvezető pedig lehetőséget kapott, hogy politikai támadásként állíthassa be a tevékenységéről szóló írásokat.

A KISZ központi bizottságának egykori tagja az elmúlt években lett nagy Orbán-rajongó. Az egykor Pozsgai Imréről és Grósz Károlyról könyvet író Gubcsi a 2010-es választások előtt naponta bombázta levelekkel és jó tanácsokkal a Fidesz elnökét, és tavaly nyáron ki is nevezték a Zrínyi élére. A buzgó alkotói tevékenységét azonban hivatali teendői ellenére sem hagyta abba, könyvet írt, majd egy rockoperát is tető alá hozott. Ennek színpadra állításában a Zrínyi komplett menedzsmentje is kénytelen volt segédkezni. A négy helyen is bemutatott Rákóczi-balladában Gubcsi beosztottjai, köztük egy tábornok, játszották a parasztokat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?