Leverték a betyárok Novák szemüvegét

2011.09.26. 13:25
Tettlegességig fajult a feszültség a Jobbik egyes politikusai és a párt rendezvényein korábban rendszeresen erődemonstrációt tartó Betyársereg között. A párt alelnöke, Novák Előd egy gyulai rendezvényen találkozott a betyárokkal, a társaság egyik tagja nagy nyilvánosság előtt arcba vágta.

Megverték Novák Elődöt, a Jobbik parlamenti képviselőjét szombaton. A képviselő Gyulán részt vett a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület által tartott gyűlésén, ahol a szervezet betiltásáról tanácskoztak.

Novák az Indexnek megerősítette, hogy a város egyik közterén tartott rendezvényen támadták meg. Novák korábban arról beszélt, nem tartja elfogadhatónak azt, hogy a Betyárseregben divattá vált a börtönviseltség, és ezt az értékrendet a nemzeti oldalon is széles körben propagálják. Novák azt mondta, hogy a betyárokkal eddig a békés egymás mellett élés politikáját folytatták, de a Magyar Szigeten történt események óta a háttérben megpróbálták konszolidáltabb fellépésre bírni a társaságot.

A kuruc.infón közölt beszámoló szerint a szombati Szebb Jövőért-rendezvényen nemcsak az egyesület tagjai, hanem egy 15 fős társaság is részt vett. A társaság egyik tagja vonta kérdőre a képviselőt, miért nevezte őt korábban börtöntölteléknek, majd váratlanul arcul is ütötte a politikust.

Novák szerint „a csattanásra körülvett a rendezvény néhány jobbikos részvevője, de egyikük szintén kapott egy öklöst egy másik betyártól, s mint másnap kiderült, elrepedt a bordája. Ennek ellenére sikerült megelőzni, hogy tömegverekedésbe torkolljon az eset, mert gyorsan arrébbmentem. A levert szemüvegemet szerencsére utánam hozta valaki. Felrepedt a szám belül, várhatóan mégsem teszek feljelentést. Még csak büszkék lennének egy esetleges büntetésre...”