Jusztina
10 °C
27 °C

Az MSZP újabb bizottságban vizsgálná a 2006-os zavargásokat

2011.09.29. 13:30

Az MSZP öt parlamenti vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezi. Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető elmondta, vizsgálóbizottságot alakítanának annak felkutatására, hogy milyen szerepük volt fideszes politikusoknak a 2006. őszi zavargásokban, és tartott-e kapcsolatot a Fidesz a kormányellenes tüntetők erőszakos csoportjaival.

Szintén bizottsággal vizsgáltatná ki az MSZP, hogy miként használták fel a kolontári vörösiszap-katasztrófa okozta károk enyhítésére szánt adományokat és költségvetési forrásokat, történtek-e visszaélések.
Vizsgálóbizottság felállítását javasolják a szocialisták, hogy kiderüljön, áthárították-e a fogyasztóikra a rájuk kirótt különadót a pénzintézetek; hogy milyen akadályai vannak a gyermekszegénység elleni program megvalósulásának; illetve, hogy mi vezetett az önkormányzatok eladósodásához.

Mesterházy Attila közölte: mivel a Jobbikkal nem akarnak együttműködni, az LMP-vel közösen pedig nem rendelkeznek a vizsgálóbizottságok létrehozásához szükséges 78 képviselővel, Lázár János Fidesz-frakcióvezetőt kérik, hogy biztosítsa a szükséges számú aláírást.