Az SZDSZ Mécs Imrét indítja a II. kerületben

2011.09.30. 13:47

Az SZDSZ Mécs Imre korábbi országgyűlési képviselőt indítja a novemberi időközi választásokon a főváros II. kerületében – jelentette be Szabadai Viktor, a párt ügyvezető elnöke.

Szabadai Viktor azt mondta, a demokratikus ellenzéki erők részéről volt olyan törekvés, hogy közös jelöltet állítsanak, lehetőséget teremtve a kormánypárti aspiráns legyőzésére. Miután azonban az LMP és az MSZP is saját jelöltet jelentett be, úgy döntöttek, ők is saját jelöltet állítanak – tette hozzá, megjegyezve: az az LMP nem hajlandó együttműködni velük, amelyik egyébként a Jobbikkal hajlandó lett volna a Fidesz ellenében összefogni.

A liberálisok ezek után Mécs Imre indítása mellett döntöttek – fűzte hozzá Szabadai Viktor, aki a korábbi képviselőt egy a jogállamhoz ragaszkodó, a demokráciát védő politikusként jellemezte. A jelenlegi hatalom a jogalkalmazás és hatalomgyakorlás terén az állampárti időket idéző stílust hordoz, és a nemzeti együttműködés rendszerét az átgondolatlanság, az egyeztetés hiánya jellemzi – értékelte.

Mécs Imre 1990 óta volt a parlament tagja, 2006-ig az SZDSZ, utána az MSZP képviselőjeként, a legutóbbi választáson azonban nem került be az Országgyűlésbe; az SZDSZ január 15-i küldöttgyűlésén állította vissza SZDSZ-tagsági viszonyát.