Erősödik a Jobbik és az LMP

2011.09.30. 07:20

Folytatódik a Fidesz–KDNP népszerűségvesztése, az MSZP stagnál, a Jobbik és az LMP viszont látványosan erősödik a Szonda Ipsos legfrissebb felmérése szerint, amit a Népszabadság ismertetett.

A biztos pártválasztók körében a kormánykoalíció augusztusban még 51 százalékon állt, szeptember elejére ez 47 százalékra csökkent. Ugyanebben a kategóriában a Jobbik közel három százalékos növekedést könyvelhetett el, és az LMP is két százalékkal tudta növelni támogatóinak táborát.

Majdnem három százalékkal (24 százalékra) nőtt azok száma, akik a kérdezőbiztosoknak azt mondták: nem mennének el szavazni. Viszont kevesebb mint fél százalékkal csökkent azok száma, akik nem tudtak vagy nem akartak pártot választani. Számuk azonban még így is magasnak mondható: közel 28 százalék.

A pártot választók kategóriában egyetlen kiugró eredmény látható: itt az LMP csaknem négy százalékot javított egy hónappal ezelőtti eredményéhez képest.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás