Pálinkarazziát tart az Adó- és Vámhivatal

2011.10.02. 09:28

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal októberben és novemberben ismét speciális ellenőrzéseket végez, hogy megakadályozza a magánfőzés, illetve bérfőzés keretében előállított párlatok illegális kereskedelmi forgalomba kerülését, közölte a vámhivatal vám- és jövedéki szóvivője,  Suller György Attila őrnagy.

A NAV munkatársai fokozottan ellenőrzik majd a kiemelt kockázatú területeket: az alacsony árkategóriájú vendéglátó-ipari egységeket, a piacokat, a vásárokat, és azokat a közterületeket, ahol párlatok értékesítésére lehet számítani. A jogsértések visszaszorításának érdekében az ellenőrzések során a NAV munkáját alkoholvizsgáló mobil laboratóriumok is segítik.

Az ellenőrzések természetesen nem azokra a személyekre vonatkoznak, akik magánfőzésre vonatkozó szabályok betartásával kizárólag saját fogyasztásra állítanak elő párlatot. A pénzügyőrök továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak az egyéb jövedéki termékekre, különös tekintettel az adójegy nélküli dohánygyártmányokra, ahol az illegális kereskedelem kockázata a legnagyobbnak tekinthető.