Halász János 375 négyzetméteres lakást kapott

2011.10.03. 07:27

Halász János, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) államtitkára 4+1 szobás, 375 négyzetméteres szolgálati lakást kapott az államtól, írja a Blikk.

Tavaly nyáron, kinevezése után költözött be, idén augusztus 31-ével felmondta a bérleti szerződést.

A lap szerint Halász jól járt a többi vidéki államtitkárhoz képest, utána Répássy Róbert igazságügyi államtitkár következik egy 158 négyzetméteres ingatlannal. A belügyi államtitkároknak, Kontrát Károlynak és Tállai Andrásnak 101, illetve 97 négyzetméteres szolgálati otthon jutott.

A Blikk megkérdezte Halászt, nem tartja-e túlzásnak a 375 négyzetméteres lakást, de a fideszes politikus lapzártáig nem válaszolt. A minisztérium sem indokolt, és azt sem árulták el, hol van az ingatlan.

A debreceni lakóhellyel rendelkező Halásznak – mivel nincs budapesti ingatlana – a jogszabályok szerint jár az állami lakás, vagy pedig albérleti díját legfeljebb havi 231 ezer forint erejéig állja a minisztériuma.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla