Szervác, Imola
12 °C
18 °C

Helyettes államtitkárként folytatja Nagy Anna

2011.10.03. 17:42

Nagy Anna a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium helyettes államtitkáraként folytatja munkáját, értesült az MTI. A korábbi kormányszóvivő Navracsics Tibor minisztériumában kommunikációs szakemberként dolgozik, ugyanazzal a csapattal, amelyikkel kormányszóvivősége idején.

Helyettes államtitkárként elsősorban kreatív és stratégiai kommunikációs feladatokat koordinál. Ennek keretében a nemzeti ünnepekhez és rendezvényekhez kapcsolódó kommunikációs és tájékoztatási feladatokat irányítja, koordinálja a kormányzatnak a nemzeti ünnepekhez és kiemelt kormányzati programokhoz kapcsolódó megjelenéseit és az országkép megjelenítésére irányuló stratégiát, valamint szakmailag segíti a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kommunikációját.

Nagy Anna július 1-jétől családi okok miatt vonult háttérbe, és kérte szabadságolását. Korábbi sajtóértesülések szerint több állásajánlattal is megkeresték a volt kormányszóvivőt, aki azonban az eddigi munkahelye, a KIM és volt csapata mellett döntött.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője szeptember 8-án Hajdúszoboszlón jelentette be, hogy Giró-Szász András politológus, a tavaly tavasszal alakult Századvég Gazdaságkutató Zrt. tulajdonosa lesz az új kormányszóvivő, aki - ellentétben elődeivel, Nagy Annával, majd a feladatait azóta ellátó Kovács Zoltánnal - nem a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumhoz, hanem a Miniszterelnökséghez tartozik.