Megkezdődött Eger volt polgármesterének pere

2011.10.05. 15:35
Frissebb (1)

Az egri városi bíróságon megkezdődött Eger korábbi szocialista polgármesterének és társainak büntetőpere, írja a heol.hu. Az egri kistérségi többcélú társaság egykori elnökét jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével vádolják. A módosított Btk. szerint az ügy a kiemelt jelentőségű ügyek kategóriájába tartozik.

A vádirat szerint Nagy Imre elsőrendű és Kovács Attila, az egri kistérségi többcélú társulás munkaszervezetének volt vezetője, másodrendű vádlott nem valós állapot alapján igényelt több mint nyolcmillió forintot közoktatási pedagógiai feladatok ellátásra.

Nagy Imre ötven percen át ismertette álláspontját. Elmondta: nem tartja bűnösnek magát, és nem érti, miért vádolták meg, hiszen senkinek sem volt egy fillér haszna az ügyön.

Meggyőződése szerint nem a feladat ellátására, hanem annak megszervezésére kapták a támogatást. Az ügyészség vádirata nem veszi figyelembe az akkori – teljesen más – jogi, társadalmi környezetet, és visszamenőleg próbál arra következtetni, hogy törvénytelenség történt, mondta.

Pénteken tanúkihallgatásokkal folytatódik a per.