35-40 millióval drágult egy hónap alatt Stohl ügyvédjének farmja

2011.10.06. 15:18
A Stohl-per révén az utóbbi hónapokban rengeteget szereplő Ruttner György hosszabb ideje próbál megválni családi birtokától. A több ezer négyzetméteres épületegyüttest 1,5 millió euróért kínálja az ügyvéd. Egyelőre nincs vevő a Magyarországon ritka méretű, bizarr épületre, amit a tulajdonos farmnak nevez.

Két halastó, istálló, négy karám és egy, a Borok Temploma nevet viselő jurtaszerű építmény is része annak a kastélyszerű, bonyolult szerkezetű ingatlannak, amelyet a Ruttner György hirdetett meg eladásra.

Ruttner a Pest megyei Ceglédbercelen 4,5 hektáros területen építette fel a kő-, és rönkfaborítású épületek váltakozó sorából álló birtokot. A Budapesttől 58 kilométerre található ingatlant az eladáshoz létrehozott  honlapon Ruttner-farmként reklámozzák.

A németül és angolul is olvasható szövegből kiderül, hogy a számos kiegészítő épület és a 300 autó befogadására alkalmas parkoló mellett a szűkebben vett lakótér, a „rezidencia”, több mint ezer négyzetméteres, és nyolc hálószobát, valamint négy fürdőt is magába foglal.

Az Index kérdésére az ügyvéd azt mondta, hogy számára nem téma az eladás, már rég feltette az internetre egy bizonyos árral, és valójában azt nézi, hogy van-e érdeklődés iránta. Ruttner azt mondta, hogy önálló életet kezdett gyermekei miatt már túl nagy a ház, ezért gondolta, hogy megválik tőle.

Gáspár Győző is megfordult itt
Gáspár Győző is megfordult itt

A szájt magyar oldalán 1,5, a német és angol változatán pedig 1,4 millió euróban adták meg a teljes birtok „becsült értékét”. A forint árfolyamgyengülése miatt a magyar vásárlók számára az utóbbi hetekben 35-40 millió forinttal megdrágult az ingatlan, a jelenlegi árfolyamon 455-460 millió forintot kellene fizetni érte.

Az 56 éves ügyvéd az elmúlt hónapokban lett a hazai média legtöbbet szerepeltetett ügyvédje, miután elvállalta Stohl András jogi képviseletét. Ruttner ügyes, agresszív bulvár taktikájával sikerült Stohl letöltendő börtönbüntetését a harmadára lefaragni.

Az nem derült ki, hogy Stohlnak mennyibe került a jogi segítség. Ruttner azonban közben más híresség bírósági ügyében is feltűnt védőként. Az eredmény láttán Damu Roland is úgy gondolta, segíthet rajta a médiát jól használó jogász. Szintén Ruttner működött közre Kovács Lázár tartásdíjperében, de legnagyobb ügyfele mégis a vörösiszap-katasztrófa miatt a politikailag és gazdaságilag is nehéz helyzetbe került Mal Zrt. lett, ahol most egy 130 milliárdos birsággal kell szembenéznie az ügyvédnek.

Ruttner a rendszerváltás után rövid politikai karriert is befutott. Ő volt a Magyar Szociáldemokrata Párt szóvivője, majd a belső harcok kirobbanása után ügyvivője.