Lakott bérlakásokat adna el Zalaegerszeg

2011.10.06. 09:25

Kettesével értékesítené Zalaegerszeg önkormányzata azokat a lakott bérlakásokat, amelyek lakója jelentős tartozást halmozott fel, és a város eladná az üres, rossz állapotú bérleményeket is, írta a Zalai Hírlap. A cikk szerint az ár kedvező lesz, de a vevőnek kell a bérlőket kilakoltatnia és kifizetnie tartozásaikat.

A napilap szerint a lakáskezelő LÉSZ Kft. kintlévősége megközelíti a 170 millió forintot, a hátralékos bérlőkkel szemben indított bírósági eljárások pedig hosszúak és költségesek, ezért az önkormányzat úgy döntött, lakottan értékesítik azokat a bérlakásokat, amelyek lakója legalább félmillió forinttal tartozik. A vételár a forgalmi érték 40 százaléka lesz, de a vevőnek ki kell fizetnie a bérlő tartozását is, ami a kijelölt lakások esetében eléri a 0,5-1 millió forintot. A lakásokat kettesével lehet csak megvásárolni, hogy ne "lehessen kimazsolázni a legjobb lakásokat".

Mint írták, az önkormányzat egy tucatnyi lakott ingatlant jelölt ki értékesítésre és üres, rossz állapotban lévő lakásokat is árulnak. Az üres lakások esetében az eladási ár minimuma a bérlő tartozása és a felújítási költség összege lesz, de ezeket a lakásokat is felértékeltetik, a vételárat szakértő határozza meg. A bérlakásokat pályázati úton adják el, az első pályázatokat december végéig teszik közzé, olvasható a Zalai Hírlapban.