Vilmos, Bíborka
2 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Az MSZP és az LMP jelöltje is visszalép Budán, ha kell

2011.10.07. 08:21

Az LMP jelöltje, Karácsony Gergely, valamint a civilek és az MSZP által támogatott Lévai Katalin is hajlandó a második fordulóban visszalépni, ha ez kell ahhoz, hogy a legyőzzék a Fideszt a II. kerületi időközi országgyűlési képviselőválasztáson – derült ki a Népszabadságban a két jelölttel megjelent közös interjúból.

Karácsony Gergely az esetleges visszalépést firtató kérdésére azt mondta, az első forduló után lehet majd látni az erőviszonyokat. "Ha olyan helyzet van, hogy az én visszalépésem érdemben hozzájárulhat ahhoz, hogy meg lehessen verni a Fideszt, akkor erre kész vagyok. De ezt várom el mindenkitől" – tette hozzá.

Lévai Katalin egyetértett ezzel, mint mondta, annak kell visszalépnie, aki kevesebb szavazatot kapott az első fordulóban. "Ez nagyon tisztességes mondat volt Gergelytől, és mindenképpen támogatom" – fogalmazott.

Mindkét politikus kifejtette a lapnak, hogy szerintük a társadalom csalódott a Fideszben, és látnak esélyt arra, hogy ez az időközi választás eredményében is megmutatkozzon.

Budapest II. kerületében azért kell időközi országgyűlési képviselőválasztást tartani, mert a kerület egyéni képviselőjét, a fideszes Balsai Istvánt alkotmánybíróvá választották, emiatt lemondott képviselői mandátumáról. A kerületben a korábbi két választáson a Fidesz jelöltje győzött.