Móric
5 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Orosháza meghitelezi 1200 lakás gázszámláját

2011.10.09. 18:48

Ha a GDF Suez gázszolgáltató társaság elfogadja az önkormányzat ajánlatát, akkor nem kapcsolják ki a gázt 1200 lakásban a felhalmozott tartozás miatt hétfőn Orosházán - közölte a város polgármestere vasárnap.

Az orosházi képviselő-testület a vasárnapi rendkívüli ülésén úgy döntött, hogy a helyi lakásszövetkezet által felhalmozott 58 millió forintos tartozásból 30 millió forintot kiegyenlít, így esély van arra, hogy hétfőn nem kezdődnek meg a kikapcsolások - tájékoztatott Dancsó József (Fidesz).

A gázszolgáltató a napokban levélben értesítette a lakásszövetkezetet, hogy a tartozás miatt hétfőn megkezdi a gáz kikapcsolását.

A polgármester elmondta: a képviselők döntése értelmében a 30 millió forintot havi 2,5 millió forintos ütemezéssel kell a város kasszájába visszafizetnie a lakásszövetkezetnek. Erre forrást teremthet a szövetkezet közgyűlésének vasárnapi döntése, amelynek értelmében lakásonként hétezer forinttal megemelték a közös költséget.

Az önkormányzat segítségét azzal indokolta a polgármester, hogy ezzel is gesztust kívánnak gyakorolni azoknak a lakóknak, akik többségben vannak, és eddig is rendesen fizették a gázszolgáltatás árát. A képviselő-testület döntéséről haladéktalanul értesítik a gázszolgáltató céget.
Az önkormányzat a 30 millió forintot az általános tartalék, valamint a némileg megnövekedett adóbevételek terhére fizeti ki.

Dancsó József mindemellett kijelentette, hogy a lakásszövetkezet gazdálkodásával kapcsolatban jogi lépésekre is készülnek, hiszen például még nincs elfogadott tavalyi mérlegük sem.