Havas Szófiát is meggyanúsították

2011.10.14. 06:20 Módosítva: 2011.10.14. 08:45

Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettessel együtt már másfél tucat gyanúsítottja van az előző ciklusban a városházi fiktív megbízások miatt indított nyomozásnak. A BRFK a napokban Havas Szófia ma is aktív, más ügyekben is érintett szocialista politikust gyanúsította meg, írja a Magyar Nemzet. A több tízmilliós károkozás felelőseit kereső eljárásban a Demszky-féle városvezetés számos tagja és hivatalnokok is szerepelnek.

havas szófia D  AS20110831015
Fotó: Kovács Tamás

Havas Szófiát felbujtóként elkövetett hűtlen kezelés megalapozott gyanújával hallgatta ki a BRFK. Horváth Katalin Fanni szóvivőa lap kérdésére megerősítette, hogy az Állami Számvevőszék (ÁSZ) januári feljelentése alapján már tizennyolc gyanúsítottja van az ügynek. Összesen 32 millió forintnyi közpénz kifizetése után nyomoz a rendőrség.

Havas az előző ciklusban egészségügyi tanácsnok volt, bruttó 2,8 millió forintnyi kifizetést engedélyezett – a teljesítések igazolása előtt – 2008-ban egészségügyi tanácsadói, szakértői szerződéseknél. A feladatok teljesítését, a jogosultságot okmányok alapján nem ellenőrizte, a 2009-es és 2010-es kifizetéseknél pedig még dokumentumok sem álltak rendelkezésre.

Horváth Katalin Fanni elmondta: a rendőrségre keddre beidézett Havas Szófia nem tett vallomást, a nyomozást pedig a BRFK kérésére várhatóan december elejéig meghosszabbítják.