Már nem vizsgálják a Club Aliga privatizációját

2011.10.15. 13:36

Megszüntette a Club Aliga privatizációja ügyében a nyomozást a rendőrség. Az MR1-Kossuth Rádió szombat déli Krónikájában elhangzott: a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) hűtlen kezelés gyanúja miatt tavaly szeptemberben indított eljárást ismeretlen tettes ellen a Club Aliga privatizációjával kapcsolatban. A gyanú szerint a 40 hektáros területet az egykori Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) 2007-ben áron alul, illetve engedély nélkül adta el egy izraeli érdekeltségű kft.-nek. A beszerzett szakértői vélemények alapján a rendőrség azonban megállapította, hogy a mintegy ötmilliárd forintos vételár reális volt, ezért a privatizációval az államot nem érte kár.

Kiderült viszont az is, hogy a KVI a természet védelméről szóló törvényt megkerülve, az illetékes miniszter jóváhagyása nélkül kötött szerződést a befektetővel. Az NNI szerint viszont ez nem bűncselekmény, hanem fegyelmi vétség, amelynek kivizsgálása nem a rendőrség hatásköre - tudta meg az MTI Hírcentrum.

A balatonvilágosi Club Aliga eladásának ügyében a Jobbik tett feljelentést még tavaly augusztusban. Az ügyben Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos is vizsgálódott.