Minden megyében lesznek önkéntes katasztrófavédelmi mentőszervezetek

2011.10.15. 15:07

A jövőben a tervek szerint minden megyében, valamint munkahelyeken is lesznek önkéntes katasztrófavédelmi mentőszervezetek - mondta Bakondi György altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának vezetője szombaton az önkéntes alapon működő katasztrófavédelmi mentőszervezetek első országos seregszemléjén Szolnokon.

Az új katasztrófavédelmi törvény szabályozza az önkéntes mentőszervezetek védekezésbe való bevonását, illetve támogatását. A jogszabály e tevékenységet önkéntes polgári védelmi szolgálatként határozza meg. Tagjaik az állam által meghatározott módon vizsgát tesznek, míg a szervezetek pénzügyi támogatásokra pályázhatnak eszközparkjuk bővítésére. A főigazgató közölte: jelenleg az új típusú szervezetben kereken kétezer tagot tartanak nyilván, és a katasztrófavédelem számításai alapján létszámuk jövőre elérheti a 100 ezer főt.

A program késő délutánig tartó részében a közszemlére tett gépjárműveket, speciális eszközöket tekinthetik meg az érdeklődök, illetve gyakorlati bemutatókon kaphatnak ízelítőt a mentőszervetek tevékenységéből.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport