Mi Bodó Sándor titkos vágya?

2011.10.16. 20:56
Bodó Sándor nem tudja még, hogy jobban vagy rosszabbul fog keresni a parlamentben, ahová két időközi választás négy fordulója után került be.

Két időközi választás után foglalhatja csak el helyét a parlamentben. Nehéz volt kivárni a mandátumot? - kérdeztük a püspökladányi időközi országgyűlési választás nyertesétől, a fideszes Bodó Sándortól.

Nem így merült fel a kérdés. Szomorú és tragikus okból kellett időközi választást kiírni [Arnóth Sándor halála miatt], illetve féltem, hogy elfogy az emberek türelme. Nem volt egyszerű ekkora részvételt sem produkálni. Az első választás első fordulójában 33 százalék volt a részvételi arány, akkor 50 kellett volna. A második fordulóban 24 százalék volt, akkor 25 kellett volna. Ma már nem is azt kérdezték, hogy nyertem-e, hanem, azt, hogy kell-e még menni szavazni, hogy képviselő legyek. Szerencsére a törvényalkotók időközben úgy döntöttek, hogy a második fordulóra eltörlik a részvételi küszöböt. Az emberek, úgy tűnik, bíznak a Fidesz politikájában, de tudomásul venni a kritikai észrevételeket is.

Milyen kritikai észrevételeket fogalmaztak meg?

Nem kritikát, hanem azt, hogy látják: eladósodott az ország, gazdasági és erkölcsi válság van, kezelni kell a devizahitelesek baját, és még sorolhatnám.

Meglepte a Jobbik szereplése? Mitől olyan erős a városban ez a párt?

Igen, meglepett de ha mindent összeadunk, még mindig jelentős a különbség. A problémát fölvetni egyszerű, megoldást is le kell tenni mellé. De más pártok dolgaival nem nagyon foglalkozom.

Sokáig Szűrös Mátyás képviselte Püspökladányt a parlamentben? Felbukkant mostanában a városban?

Természetesen, sőt, nagyon korrekt, kiegyensúlyozott a kapcsolatunk, a maga idejében megtette, amit lehetett. Most nem szállt be egyik jelölt mellett sem a választási kampányba.

Jobban vagy rosszabbul fog keresni a parlamentben, ahol várhatóan 750 ezer forintban határozzák majd meg a képviselői fizetést?

Fogalmam sincs, elég volt a kampánnyal törődni, ezzel nem foglalkoztam. Civilben pedagógus vagyok, fizetés nélküli szabadságon, és én vagyok a megyei közgyűlés elnöke.

Milyen céljai vannak a parlamentben?

A feladat adott, a térséget kell képviselnem. Célom, hogy munkahelyek teremtődjenek, mivel nagyon szegény a mi vidékünk. Kellenének állami beruházások, segíteni kell az önkormányzatokat és intézményeiket. Titkos vágyam: szeretném, ha a civil kezdeményezések, közösségek erősödnének.