Berendelték a fűtőket a fagyoskodó iskolákba

2011.10.20. 11:34

Berendelték az iskolaigazgatók a fűtőket, karbantartókat és a többi segéderőt, hogy amint egyezség születik a kormányzat és a Tigáz között a Pest megyei önkormányzat adósságának rendezéséről, s a szolgáltató megnyitja a csapokat, a lehető leghamarabb meleg lehessen a tantermekben.

"Tárt karokkal várják az érintett iskolákban a gázosokat" – fogalmazott Ambrus András, a megyeháza sajtófőnöke, aki szerint az önkormányzat bízik a kialakult helyzet gyors rendezésében.

Száraz Gábor, a Tigáz szóvivője csütörtök reggel azt közölte, hogy a nap folyamán a cég ügyfélszolgálati igazgatója tárgyal a Belügyminisztériumban a Pest megye által felhalmozott csaknem 100 milliós gáztartozás rendezéséről, s remélhetőleg az írásos egyezség is megszületik. Hozzátette: ha sikerül megállapodni a tartozás kiegyenlítéséről, a szolgáltató 48 órán belül visszakapcsolja az érintett intézményekben a gázt, s hétfőn mindenütt "élhető körülmények" között tanulhatnak a diákok.

Az ócsai iskolában is fagyoskodnak
Az ócsai iskolában is fagyoskodnak
Fotó: Barakonyi Szabolcs

A kormányszóvivő szerdán közölte, hogy a kormány aznapi ülésén felkérte Pintér Sándor belügyminisztert: csütörtökön oldja meg a Pest megyei fűtetlen iskolák ügyét.