Zita, Mariann
8 °C
21 °C

Házkutatás volt a King's City cégeinél

2011.10.21. 06:38 Módosítva: 2011-10-21 07:27:23

Házkutatást tartott az ügyészség a King's City cégeinél, a KC Bidding Kft. és a King City Management Kft. székhelyén kedden, írja a Népszabadság a KC Bidding Kft.-re hivatkozva.

Nagy mennyiségű iratot és számítógépes adatot foglaltak le. A cégek vitatják a házkutatás jogosságát.

A Bidding Kft. szerint a házkutatásra azután került sor, hogy a tulajdonosuk, a Vigotop Limited bejelentette: nemzetközi választott bírósági eljárást kezdeményez a magyar állammal szemben a King's City ügyében.

A cégek nem voltak szerződő felek a sukorói telekcserében, amely miatt hűtlen kezelés gyanújával nyomoz a Központi Nyomozó Főügyészség.

A KB Bidding közlése szerint a telekcsere ügyben elkövetett jogsértések szolgáltak az ügyészségi vizsgálat alapjául, ám lehet, hogy azt a kaszinókoncesszió miatt elrendelt nyomozás indokolta, írja a lap.

A Népszabadság emlékeztet arra, hogy a koncesszió miatt februárban feljelentést tett Gaál Szabolcs Barna, a Kehi vezetője, aki Oszkó Péter és Veres János volt pénzügyminiszterek érintettségéről is beszélt, de azt is mondta, hogy a feljelentés több egykori kormánytagot is nevesít.