LMP-s feljelentés egy bérbeadási ügyben

2011.10.26. 14:20 Módosítva: 2011.10.26. 17:37

Hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tesz egy városligeti épület bérbeadása ügyében Várnai László, a XIV. kerületi önkormányzat LMP-s képviselője. Az ellenzéki politikus ezt szerdán, a vendéglővé alakított volt Artézi fürdő előtt tartott sajtótájékoztatón jelentette be, mielőtt elindult a Központi Nyomozó Főügyészségre.

A képviselő úgy fogalmazott, "valaki egy aranybányát kapott a Városligetben" azáltal, hogy a zuglói önkormányzat - tudomása szerint - 18 évre, havi százezer forintért adta bérbe az épületet. Ennek kapcsán megemlítette, hogy egy másik hasonló kertvendéglőt, szintén a Városligetben, nyaranta havi kétmillió, télen havi kétszázezer forintért bérelnek.

Várnai László kiemelte: a feljelentést ismeretlen tettes ellen teszi, de véleménye szerint a felelősség a pályázatot kiíró Zuglói Vagyonkezelő Zrt.-t, valamint Papcsák Ferenc fideszes polgármestert terheli.

Teljesen alaptalannak nevezte a zuglói önkormányzat sajtóosztálya szerdai közleményében a Várnai László által megfogalmazott vádakat. A városligeti épület bérbeadása szerintük minden tekintetben szabályosan zajlott le.

Nem igaz, hogy a pályázat a kerületi újságban volt először olvasható, és az sem, hogy gyakorlatilag ki volt zárva minden versenytárs. Valótlan a képviselő azon állítása is, hogy a bérbeadással az önkormányzatot kár éri. Az épület ugyanis eddig csak pénzébe került a kerületnek, ezután viszont évi egymillió forintnál több bevételt termel, miközben a százmilliós nagyságrendű műemléki felújítást sem az önkormányzatnak kell elvégezni, írta a sajtóosztály. Ezért haladéktalanul megteszik a jogi lépéseket.