Száz helyen lassítja a forgalmat a LIGA

2011.11.03. 15:37 Módosítva: 2011.11.04. 00:33
Félpályás útlezárással tiltakoznak pénteken az ország száz pontján a Liga Szakszervezetek. A várható torlódások miatt a BKK azt javasolja, hogy aki lehet villamossal és metróval közlekedjen a fővárosban.

Országszerte mintegy száz helyen tart félpályás útlezáró demonstrációt a LIGA Szakszervezetek pénteken. Az akciójukkal azt szeretnék elérni, hogy a kormány üljön velük újra tárgyalóasztalhoz a szerintük a munkavállalókat alapvetően hátrányosan érintő új Munka törvénykönyv-javaslat átdolgozása érdekében.

Gaskó István, a szervezet elnöke elmondta: a demonstráció oka változatlan tavasz óta. Akkor bejelentett követeléseik azóta is érvényesek. Vagyis tiltakoznak a Munka törvénykönyvének elfogadhatatlan átalakítása miatt, a a versenyszférában korábban élő háromoldalú társadalmi párbeszéd megszüntetése miatt, valamint a nyugdíjrendszer olyan átalakítása miatt is, amely korábban megszerzett jogokat sért és próbál visszavenni.


November 4. - Félpályás útlezárások nagyobb térképen való megjelenítése

Arról, hogy hol lesznek félpályás útlezárások, itt találhat részletes listát és térképet>>>

A forgalomlassító tiltakozások a fővárosban is dugókat okoznak majd, ezért a Budapesti Közlekedési Központ azt javasolja a tömegközlekedést választóknak is, hogy inkább kötöttpályás járművekkel, metróval, villamossal utazzanak holnap, bár ezek közlekedésében is várhatóak fennakadások. A demonstráció alatt, azaz reggel hat és este nyolc között a BKK ezeket a járatokat ajánlja>>>>