Kilépett az MSZP-ből a Szolnok megyei frakcióvezető

2011.11.11. 17:18
A pártból való kilépés miatt lemondott posztjáról a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés szocialista frakciójának vezetője, Tokajiné Demecs Katalin, munkáját független képviselőként folytatja. Helyére a négyfősre csökkent képviselőcsoportból Rózsa Endrét választották – jelentették be a testület pénteki szolnoki soros ülésén.

Kovács Sándor, a közgyűlés fideszes elnöke a változás kapcsán javasolta: a pénzügyi ellenőrző bizottság lemondás miatt megüresedett elnöki posztjára a két ellenzéki párt, az MSZP és a Jobbik négy-négy fős frakciójának egyezsége alapján jelöljön ki egy képviselőt.

Csák László, az MSZP megyei elnökhelyettese elmondta: Tokajiné Demecs Katalin – aki 2002 és 2006 között a megyei közgyűlés alelnöke volt – szóban jelezte kilépését, és egyben azt is, hogy belép a Demokratikus Koalícióba.

Így döntött egy másik szocialista politikus, Gedei József, Jászberény volt polgármestere és országgyűlési képviselője, mandátumát megtartva továbbra tagja maradt a jászberényi önkormányzatnak.

Csák László kérdésre válaszolva közölte, az MSZP megyei tagságának 1-1,5 százaléka lépett ki a pártból, és választotta a Gyurcsány Ferenc által létrehozott Demokratikus Koalíciót.