Eredménytelenül szembesítették Hunvaldot a sofőrjével

2011.11.15. 16:59 Módosítva: 2011.11.15. 17:04
Bár állítása szerint saját szemével látta a köteg húszezreseket és Hunvald maga mesélt arról, hogy a pénz kenőpénz, sofőrje mégis meglepődött a vesztegetési ügyön, mert ezt nem nézte volna ki a volt VII. kerületi polgármesterből. A vád tanúját kedden szembesítették Hunvald Györggyel, de a szembesítés eredménytelen volt.

Szembesítették Hunvald Györgyöt, a VII. kerület milliárdos korrupcióval vádolt volt polgármesterét az ügyben tanúként meghallgatott gépkocsivezetőjével. A szembesítés eredménytelen volt, Hunvald tagadta, hogy a tanú által felidézettek megtörténtek volna.

A sofőr vallomásában azt állította, látta és tudta, hogy Hunvald milliókat hordott magánál, amiből önkormányzati képviselők szavazatát vásárolta meg. Állította, hogy látta a kötegelt húszezreseket a táskájában, borítékba vagy újságba rejtve, és maga Hunvald is többször mesélt arról, mire való a pénz. Amikor a védelem és a bíró azt kérdezte, konkrétan hol, mikor, milyen körülmények között került sor ezekre a beszélgetésekre, a sofőr kitérően válaszolt. Azt mondta, nem emlékszik, de a korábbi vallomásaiban minden benne van.

Annak ellenére, hogy állítása szerint saját szemével is látta a vesztegetési pénzeket, a kérdésre, hogy meglepte-e a vesztegetés híre, azt mondta, ezt nem nézte volna ki Hunvaldból. De meg nem lepődött, mert sok szóbeszéd volt akkoriban arról az önkormányzatban, hogy ki hogyan gazdagodott meg.

Például eleinte Hunvaldnak is csak olcsó autója volt, "aztán egyszer csak lett egy Jaguár, meg a többi [...], az órák, pénzköltés". A Sofőr az elsőrendű vádlott Gál Györgyről is azt állította, hogy vagyonával kérkedett, meg azzal, hogy lakást szerzett a szeretőjének.

Gál, az önkormányzat gazdasági bizottságának volt szabad demokrata elnöke és Hunvald vitatták a tanu nyilatkozatait. Hunvald azt is gyanúsnak találta, hogy a sofőr vallomásában olyan szavakat, fordulatokat használt - például vagyongyarapodás, érdekkör - amelyeket az együtt töltött évek során sosem halott tőle.

Hunvald azt is állította, hogy sosem volt Jaguárja, egy mellette tanúskodó barátjával egybehangzóan állította, hogy a kocsi a baráté volt, aki két-három alkalommal kölcsönadta neki. A sofőr erre azzal válaszolt, hogy a barátnak nem lehetett pénze egy Jaguárra, és más üzleti ügyekben is Hunvald strómanja volt.

A tárgyaláson az is kiderült, hogy a sofőr és Hunvald távoli rokonok, családjaik a 2000-es évek elején kétszer is együtt nyaraltak.

Hunvald az ügy másodrendű vádlotja, a vád szerint az elsőrendű vádlott Gál György a VII. kerületi önkormányzatnak összesen 603 millió forint kárt okozott, 1,7 milliárd forint kár okozását kísérelte meg, és önkormányzati ingatlanok áron aluli eladása kapcsán 2003-2004-ben összesen 366 millió forint vesztegetési pénzt kért és kapott befektetőktől. Hunvaldot az ügyészség bűnszervezetben elkövetett csalással, hűtlen kezeléssel, vesztegetéssel és hivatali visszaéléssel vádolja.  • Hírek
  • Hírek