Egyetlen induló a BKV takarítási tenderén

2011.11.16. 07:30

Mindössze egyetlen cég, a PQS Kft. jelentkezett a BKV teljes járműparkjának és az utasforgalmi épületeknek takarítására kiírt tenderre - írja a Népszabadság.

A 2008-ban kötött, és januárban lejáró takarítási szerződés évi nettó 6,7 milliárd forintról szól, a végső ár ettől 20 százalékkal eltérhet. Jelenleg a PQS Kft. a Renomé Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel konzorciumban látja el a feladatot.

Mong Péter, a PQS Kft. vezetője a lapnak azt mondta: az előző szerződéskötés óta jelentősen megváltoztak a piaci viszonyok, ez magyarázza a különválást a partnertől. Elmondta azt is, hogy a korábbinál részben kevésbé szigorú a pályázati kiírás, mert referenciaként elfogad épület-, nem csak járműtakarítást.

A pályázóknak többek között napi 25-80 ezer négyzetméter épülettakarításról kell referenciát adniuk  és évi 120-600 millió forint bevételt kell elérniük. Ezen túl 50 millió forint szakmai felelősségbiztosítással és háromféle minőségbiztosítással kell rendelkezniük.

A szigort a Népszabadságnak azzal indokolta a BKV vezetése, hogy fontos érdek az ajánlattevők alkalmasságának megléte.

A Központi Nyomozó Főügyészség többek között ezek miatt a szolgáltatási szerződések miatt gyanúsította meg nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel az előző főpolgármester, Demszky Gábor tanácsadóját, Mesterházy Ernőt.