Uniós pénzből lesz kertmozi Balatonfenyvesen

2011.11.17. 09:26

Feltámasztja kertmoziját Balatonfenyves. A város turisztikai egyesülete 50 millió forint uniós támogatást nyert el a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázatán.

A támogatásból tetőt építenek a kertmozi fölé, székeket vásárolnak és beszerzik a filmlejátszáshoz szükséges technikát is. A pályázati támogatásból sporteszközkölcsonzőt is nyitnának, ahol elektromos kerékpárokat, korcsolyákat, fakutyákat, kajakokat, kenukat és sétabotokat lehetne bérelni.

A projekt része összesen 52 kilométernyi gyalogos, nordic walkingos és kerékpáros túraútvonal kijelölése is a Natura 2000-es minősítésű, vagyis védettnek számító Nagyberek területén. Ehhez már hozzájárult a területet hosszútávon bérlő Hubertus Bt., de még várják a területtulajdonos állam hozzájárulását.

A pályázati forrásból megújul a helyi turisztikai iroda, vandálbiztos információs pontokat helyeznek el a település strandjain, rendezvénysátrat szereznek be, továbbá tavasszal új, a fenyőfa virágzáshoz kötődő többnapos balatoni fesztivált indítanak be hagyományteremtő céllal.