Orbán nem állt ki a nyilvánosság elé

2011.11.18. 15:30

Az első alkalom péntek délután a parlamentben lehetett volna, amikor Orbán Viktor kiáll a nyilvánosság elé az IMF-hez való visszatérés óta (leszámítva a Kossuth Rádiónak adott rendes pénteki interjúját), ekkor fejezte be ugyanis tárgyalását Hoffmann Rózsával, valamint a HÖOK és a doktorandusz szövetség képviselőivel.

Orbán azonban nem jelent meg a találkozó után, a kormány részéről csak Hoffmann Rózsa adott tájékoztatást.

Hoffmann elmondta, jó hangulatú, magas színvonalú, intellektuálisan izgalmas megbeszélés volt, ami megnyugvást hozott, a felsőoktatási törvénytervezet így hamarosan a parlament elé kerülhet.

01
Fotó: Barakonyi Szabolcs

Az államtitkár elmondta azt is,  tisztázták a múltban felmerült problémákat, és egyetértettek a felsőoktatás további részletkérdéseiről szóló együttműködés formájában. Hoffmann reméli, hogy a felsőoktatási törvény azon viharai, amelyek az előző másfél évet jellemezték, ezzel elültek. Nagy Dávid HÖOK-elnök és Csiszár Imre, a Doktoranduszok Országos Szövetségének (DOSZ) főtitkára is elégedettek voltak a tárgyalással.

Kérdésünkre, hogy az intellektuálisan izgalmas megbeszélésen szóba kerültek-e az új IMF-tárgyalások, Hoffmann azt mondta, nem volt erről szó.